rss

Magna ar putea folosi Opel pentru a construi masini pentru Peugeot si Ford

  1. 19/05/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Fiat, GM, Magna, Opel

Brandul Opel, detinut de General Motors, ar putea produce masini si pentru alti constructori daca este preluat de Magna, informeaza publicatia Welt am Sonntag, citand surse din cadrul Magna.

Cautarea Germaniei pentru un nou investitor la Opel a pastrat in cursa doi candidati, constructorul italian FIAT si producatorul de componente auto canadian Magna. Cele doua companii au fost rugate sa prezinte un plan de preluare viabil in cel mult o saptamana, anuntase ministrul german al economiei Karl-Theodor zu Guttenberg pe 14 mai.

Daca Opel trebuie sa reduca numarul de unitati produse, ar putea oferi din capacitatea sa de productie altor constructori, precum Peugeot sau Ford. Astfel, Magna nu doreste sa inchida nici o fabrica din Germania, in timp ce ar putea inchide fabrici din Belgia si Anglia. Strategia FIAT se bazeaza pe o alianta in 3, cu Opel si Chrysler, pentru a crea un candidat la titlul de al doilea constructor european, ca numar de unitati produse.

Totusi, daca nici unul din planuri nu este acceptat, Opel ar putea anunta falimentul pana la sfarsitul lunii, informeaza publicatia.

Vizualizari: 1124
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »