rss

Ford vrea sa dezvolte modele proprii, fara Mazda

  1. 04/12/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Fiesta, Ford, Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford Motor Co, dupa decenii de dezvoltare a platformelor de vehicule cu producatorul japonez Mazda Motor Corp, intentioneaza sa dezvolte singur urmatoarele modele. 

    "Eforturile noastre se vor axa pe sistemul Ford, si nu pe alti parteneri, cum ar fi Mazda." a declarat Mark Fields, presedintele Ford SUA.

    Fields, director executiv Mazda intre 1999 - 2002,a facut aceste declaratii dupa ce Ford a prezentat Fiesta la Salonul Auto de Los Angeles, model care se bazeaza subcompacta Mazda2. Cu toate acestea, Takashi Yamanouchi, director executiv Mazda a declarat ca parteneriatul dintre cele doua companii ramane valabil.

    Ford a redus participatia la 11 la suta fata de 33 la suta, cat detinea anul trecut in cadul companiei japoneze. Astfel, producatorul american a vandut un pachet de actiuni care valoreaza 22% din cel total detinut la Mazda pentru a obtine fonduri lichide.

    In timp ce Ford incearca sa-si creasca sumele de bani obtinute din vanzarea de actiuni pana la 1.1 miliarde de dolari, pentru a se sustine singur in dezvoltarea de noi modele, Mazda ar putea avea dificultati in realizarea de masini noi, din cauza “retragerii” lui Ford.

    Vizualizari: 1303