rss

Ford va muta productia SUV-urilor mici in SUA

  1. 27/10/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, productie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Productia de SUV-uri mici Ford va fi transferata din Europa in Statele Unite pentru a profita de avantajul fortei de munca mai ieftine si a valorii scazute a dolarului, potrivit unor surse din interiorul companiei.

    Zvonurile neconfirmate spun ca modelul Kuga va fi mutat in octombrie 2011 la Louisville, Kentucky, de la o fabrica din Saarlouis, Germania. Sursa a mai spus ca vor fi exportate in Europa aproximativ 80.000 de unitati pe an.

     

    In acest an, dolarul a scazut cu 18 % fata de euro, reducand costurile produselor americane. Potrivit analistului financiar Brian Johnson, planul Ford este unul de bun-simt, deoarece Europa de Vest nu este "un loc deosebit de ieftin pentru a face masini." El estimeaza ca ora de munca in SUA va fi platita cu 10 dolari mai putin decat in Germania. A mai explicat de asemenea, ca si constructia unei masini cu specificatii europene pe o linie de asamblare din SUA are avantajul unor platforme comune. In conformitate cu scopul de a fi profitabil pana in 2011, Ford cere sindicatului muncitorilor din industria auto sa aprobe un al doilea tur de concesii in acest an pentru a reduce costurile de munca, la fel ca in cazul fabricilor Toyota din SUA.

     

    Vizualizari: 1022