rss

Ford va inregistra al cincilea trimestru consecutiv de pierderi

  1. 22/07/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Chrysler, Ford, GM, Sua, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numarul doi american va termina cel de-al cincilea trimestru consecutiv cu pierderi, rezultatul fiind o consecinta directa a recesiunii care i-a obligat pe GM si Chrysler sa intre in faliment.

    Totusi, investitorii sunt interesati mai mult de ritmul in care Ovalul Albastru a “ars” banii, analizand daca acesta a incetinit si incercand pe aceasta cale sa prevada o eventuala revenire a situatiei economice in a doua jumatate a lui 2009.

    La finalul lunii martie, divizia auto a lui Ford acumulase o datorie totala de 25,8 miliarde de $, dar analistii lui JP Morgan prevedeau o redresare a situatiei datorita cresterii preturilor la masini in SUA si in Europa; in plus, cererea accelerata pentru produsele concernului american il obligase pe acesta sa creasca productia.

    Totusi, mai e mult pana departe: intre 2006 si 2008, Ford a pierdut 30 de miliarde de $ – numai anul trecut, contabilitatea a consemnat in rosu suma de 14,7 miliarde de $ –, iar pana in 2011 (anul in care liderii sai spera sa se intoarca la profit) mai e ceva vreme.

    CEO-ul Alan Mullay este optimist privind marea revenire, declarand in stanga si in dreapta ca procesul de restructurare se afla in parametri optimi si ca transformarea lui Ford dintr-un producator focusat pe SUV-uri si pick-up-uri poluante intr-un expert in vehicule mici, economice si ecologice se va definitiva intr-un viitor foarte apropiat.

    “Avem suficiente lichiditati pentru a finanta intreaga noastra transformare. Pe masura ce inaintam pe drumul catre profitabilitate, cash-flow-ul se va accelera, imbunatatind considerabil balanta contabila”, a declarat Mullaly. Cifrele vor fi totusi ultimele care vor vorbi, chiar spre finalul acestei saptamani...

    Vizualizari: 1009