rss

Ford termina cu profit primul trimestru din 2005 incoace

  1. 03/11/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: America de Nord, Detroit, Ford, Ovalul Albastru, Profit
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa patru ani in care contabilii lui Ford au fost nevoiti sa foloseasca cerneala rosie pentru a inscrie in acte rezultatele financiare ale firmei, iata ca, taman pe vremuri de criza, Ovalul Albastru reuseste sa termine un trimestru cu profit.

    Si nu orice profit, ci unul de aproape 1 miliard de $.

    Anul trecut, Ford termina perioada similara cu peste 200 de milioane de $ pierderi si incerca din rasputeri sa evite ajutorul guvernamental (obiectiv, in cele din urma, indeplinit); acum, fostul numar doi mondial se lauda cu o afacere care produce bani intr-un mod sanatos, mare parte din profituri datorandu-se numarului de masini vandute.

    Totodata, succesul comercial i-a permis gigantului din Detroit sa-si amelioreze cota pe un numar important de piete-cheie din America de Nord, America de Sud si Europa, indreptatindu-i totodata pe liderii sai sa spere intr-un 2011 “solid” din punct de vedere al profiturilor.

    Deocamdata, la nivelul primelor noua luni din 2009, Ford a inregistrat pierderi de 1,3 miliarde de $, o reflexie clara a apelor in care s-a scaldat industria auto americana in prima jumatate a anului.

    Vizualizari: 1168