rss

Ford renunta la jumatate dintre furnizorii sai

  1. 28/06/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Auto economie, Ford, furnizori
    Vezi toate fotografiile (1)

    In momentul de fata Ford are aproape 1.600 de furnizori pe plan mondial, dar pana la sfarsitul anului vrea sa renunte la jumatate dintre ei. Americanii spera ca, astfel, vor reduce riscurile indirecte, ce tin de starea financiara a unui furnizor dat.

    Conform planului, colaborarea va fi incheiata cu 750 de companii, in primul rand cu cele care au o situatie financiara precara. Furnizorii vizati vor avea o viata grea si multi probabil ca vor da faliment, dar cei cu care Ford va pastra legatura au sanse mai bune sa treaca cu bine criza, caci vor avea ocazia sa-si diversifice productia si sa livreze mai mult decat in trecut.

    Analistii financiari confirma faptul ca furnizorii independenti sunt cei mai loviti, pentru ca toti producatorii importanti au inchis fabrici in ultimele luni, ceea ce inseamna ca ori nu si-au mai primit banii, ori au ramas cu stocuri de piese uriase.
    Este o situatie grava, mai ales ca trei sferturi din personalul ce lucreaza in industria auto este angajat de catre furnizori.

    Vizualizari: 1076