rss

Ford majoreaza productia, in ciuda crizei

  1. 02/06/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, GM, productie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford, singurul producator american de automobile ce nu a intrat in faliment, a anuntat ca analizeaza atent traiectoria crizei prin care trece sectorul auto, pentru a se asigura ca propriul plan de restructurare va fi unul de succes, anuntand si majorari ale productiei, scrie Reuters.

    Compania americana, care a inregistrat pierderi de peste 31 miliarde dolari de la inceputul anului 2006, a anuntat ca si-a marit considerabil productia din America de Nord in cursul celui de-al doilea trimestru, planuind sa construisca si mai multe automobile in al treilea trimestru din 2009, decat in aceeasi perioada a anului precedent.

    Compania americana intentioneaza sa finalizeze procesul de restructurare fara a cere sprijin din partea guvernului SUA. Ford va majora planul de productie pentru cel de-al doilea trimestru cu 10.000 de automobile, la 445.000 de unitati. Aceasta cifra este insa in continuare sub nivelul de productie atins in trimestrul doi din 2008, cand Ford produsese 685.000 unitati.

    In trimestru numarul trei din 2009, Ford mizeaza pe o productie de 460.000 automobile, in crestere cu 10% fata de nivelul atins in perioada similara din 2008, cand a construit 416.000 automobile.

    Ford a completat ca nu se asteapta la efecte majore asupra operatiunilor proprii drept rezultat a falimentului anuntat luni de rivalul General Motors.

    "Vom lucra cu administratia Obama pentru a ne asigura ca detinerea majoritara a guvernului SUA in General Motors nu va schimba cu nimic dinamica competitionala de pe piata", a declarat Ford.

    Vizualizari: 1068