rss

Ford lanseaza centurile de siguranta cu airbag (cu video)

  1. 06/11/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Airbag, centura cu airbag, centura de siguranta, Ford, Siguranta

Ford a anuntat ca a creat primele centuri de siguranta gonflabile, care vor debuta pe viitoarele generatii ale modelelor sale incepand cu 2010.

Oficialii companiei din Detroit spun ca noile centuri combina atributele a doua sisteme de siguranta care echipeaza toate masinile de astazi, traditionalele centuri si airbag-uri, iar scopul acestora este acela de a conferi un plus de protectie pentru pasagerii din spate, fie ei adulti sau copii, impotriva ranilor ce le pot suferi acestea in zona capului, a gatului si a pieptului.

Principiul de functionare este foarte simplu. In caz de accident, odata ce senzorii amplasati in zonele-cheie ale caroseriei masinii deterina severitatea coliziunii, noile centuri de siguranta se umfla automat in numai 40 de milisecunde. Astfel, ele protejeaza pieptul pasagerilor impotriva fortelor exercitate in momentul impactului pe o suprafata mai mare decat o fac centurile clasice.

In plus, spre deosebire de airbag-urile traditionale care rup plasticul de pe bord, cele concepute de Ford se vor umfla cu o forta mai scazuta ceea ce le fac mai sigure indiferent de gabaritul sau varsta pasagerilor. La interior se va folosi gaz rece.

Noile centuri de siguranta cu airbag vor debuta in 2010 pe noua generatie Ford Explorer si treptat vor fi implementate si pe alte modele ale Ovalului Albastru vandute in toata lumea.

Vizualizari: 1566