rss

Ford a inregistrat un profit de peste 2 miliarde de euro in trimestrul doi

 1. 24/07/2009
 2. Categoria: Ford
 3. Tags: Ford, Ovalul Albastru, plan financiar, trimestrul doi
  Vezi toate fotografiile (1)

  Ford a inregistrat un profit de 2,3 miliarde de $ in trimestrul doi al acestui an, confirmand revenirea de forma in care se afla de ceva vreme.

  Totusi, numarul doi american nu este inca in masura sa deschida sticlele de sampanie: profitul este mai mult o consecinta a activitatilor de reducere a datoriilor din timpul trimestrului luat in calcul, ce au micsorat volumul creditelor cu 10 miliarde de $.

  Respectiva performanta se datoreaza, in principal, unui program de conversie al datoriilor in actiuni, ce s-a tradus si printr-o diminuare a cheltuielilor cu dobanzile cu jumatate de miliard de dolari.

  Comparand cifrele de acum cu cele de anul trecut, ameliorarea situatiei din plan financiar devine cat se poate de evidenta: la finalul trimestrului doi al lui 2008, Ford a inregistrat o pierdere de 8,7 miliarde de $, cu o pierdere operationala de 1,4 miliarde de $.

  Mai mult, Ovalul Albastru a reusit sa-si imbunatateasca situatia la nivelul rezervelor de bani, “arzand” in ultimele trei luni doar 300 de milioane de $ (prin comparatie in trimestrul intai al lui 2009 a cheltuit 3,7 miliarde de $); ca atare, “visteria” lui Ford contine momentan aproximativ 21 de miliarde de $.

  Vizualizari: 1133
  Skoda Octavia

  Skoda Octavia

  Pret: 7.750 EUR, An: 2013, Kilometri: 240.500 detalii »

  Toate anunturile »