rss

Ford Credit castiga 413 milioane $ in al doilea trimestru din 2009

  1. 24/07/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: credit, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford Motor Credit Company a raportat venituri nete de 413 milioane dolari in cel de-al doilea trimestru al anului 2009, o imbunatatire de 1,8 miliarde dolari de la o pierdere neta de 1,4 miliarde dolari inregistrata cu un an in urma.

     

    "Suntem multumiti de rezultatele noastre din al doilea trimestru in conditiile de piata care raman dificile in intreaga lume", a declarat presedintele si CEO-ul Mike Bannister. "Cu o baza de afaceri solida si cu concentrare pe o creditare prudenta, capacitate de gestionare a riscului si servicii de inalta calitate, vom continua sa oferim suport valoros pentru Ford Motor Company, dealerii si clientii sai."

     

     

    La 30 iunie 2009, pentru Ford Credit bilantul contabil net al creantelor arata un total de 99 miliarde dolari, comparativ cu 116 miliarde dolari la sfarsitul anului 2008. Creantele gestionate pana la data de 30 iunie 2009 au fost in valoare de 100 miliarde dolari, in coborare de la 118 miliarde dolari la 31 decembrie 2008. O scadere mai pronuntata s-a inregistrat in America de Nord si Europa, in principal ca urmare a scaderii volumelor de masini din industrie, a stocurilor tot mai mici ale dealer-ilor, precum si tranzitiei finantarii Jaguar, Land Rover si Mazda catre alti furnizori de finantare.

     

    Ford Credit se asteapta ca rezultatele in ce-a de-a doua jumatate a anului 2009 sa fie mai mici decat in prima jumatate.

     

    Ford Motor Credit Company este una dintre cele mai mari societati de finantare auto din lume si a sprijinit vanzarea produselor Ford Motor Company din anul 1959. Ford Credit este o filiala indirecta, detinuta in totalitate de Ford. Acesta ofera finantare pentru delaerii si clientii Ford, Lincoln, Mercury si Volvo.

     

    Vizualizari: 978