rss

August in SUA: Ford si Toyota pe plus, Cash for Clunkers principal artizan

  1. 02/09/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Cash for Clunkers, Ford, Hyundai-KIA, Sua, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca mai era nevoie de inca o dovada ca programe de genul lui Cash for Clunkers pot face minuni cu o piata aflata in deriva, iat-o: rapoartele lunii august privind vanzarile de masini noi din SUA indica o revenire spectaculoasa a unui grup consistent de constructori.

    Mai mult, respectivul grup este alcatuit, in majoritate, din corporatii care au oferit produse competitive pe perioada derularii proiectului C.A.R.S., Ford, Honda si Toyota fiind marii castigatori.

    Numarul doi american a vandut cu 16,99% mai multe masini in a opta luna a lui 2009 decat in perioada similara a anului trecut, numai marca Ford inregistrand o crestere de 21,25%. Fusion, Focus si Flex au reprezentat tripleta de aur a Ovalului Albastru, salturile la nivel comercial fiind absolut impresionante: 131,6% pentru Fusion, 55,9% pentru Focus si 106,5% pentru Flex.

    Intre timp, Toyota a sarbatorit un plus de 6,41% fata de august 2008, iar Honda un salt pozitiv de 9,93%.

    In cifre absolute, concernul Hyundai-KIA s-a bucurat, din nou, de cele mai mari cresteri: KIA a vandut cu 60,38% mai multe masini decat in august 2008, in timp ce Hyundai cu 47,01%.

    Subaru a ocupat locul doi in topul premiantilor cu un adaos de 51,1%, in timp ce Audi si Volvo au fost singurele marci premium care au avut de ce sa se bucure in ultima luna de vara (nemtii au avut un plus de 25,77%, iar suedezii unul de 24,78%).

    La capatul opus al polului, General Motors si Chrysler au fost din nou marii perdanti, cu minusuri de 15,43%, respectiv 20,19%. Nu mai putin de patru dintre cele mai slabe sase rezultate au apartinut marcilor fostului lider mondial (GMC, Buick, Cadillac si Hummer), in timp ce, celelalte doua au fost trecute in dreptul... a doua foste marci GM – Saturn si Saab.

    Asta ar trebui sa spuna ceva...

    Vizualizari: 1296