rss

Ford lanseaza editie speciala de Mustang, cu ocazia aniversarii a 45 de ani

  1. 22/06/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: editie speciala, Ford, Lee Iacocca, Mustang, V8
    Vezi toate fotografiile (4)

    A trecut aproape o jumatate de secol de la lansarea primului Mustang, in 1964, o masina care a facut furori de-a lungul anilor si care a devenit o icoana a industriei auto de peste Ocean. Cei 45 de ani de existenta sunt sarbatoriti cu aceasta editie limitata (vor fi produse tot atatea exemplare), la care si-a adus contributia si Lee Iacocca, “tatal” originalului.

    Doi ani a durat dezvoltarea masinii, la care au mai lucrat designerul Michael Leone si carosierul Gaffoglio Family Metalcrafters. Cele 45 de Mustang-uri vopsite intr-o nuanta gri dedicata, denumita “Iacocca Silver”, marcheaza si debutul programului de personalizare “I Legacy”, sub auspiciile caruia vor mai fi prezentate editii limitate.

    2009 1/2 Iacocca 45th Anniversary Edition Ford Mustang este construit in mare parte manual si are o serie de elemente unice comparativ cu versiunile de serie, cum ar fi farurile, grila frontala, barile fata-spate, dispunerea si forma evacuarilor sau garda la sol coborata.

    Sunt oferite doua motorizari, un V8 aspirat de 4,6 litri, ce dezvolta 320 CP, si versiunea supraalimentata a acestuia (cu un compresor mecanic) cu 400 de cai. Ambele folosesc o transmisie manuala cu 5 rapoarte.

    Suspensiile au primit un upgrade consistent in incercarea de a dovedi ca o masina americana poate lua si viraje, nu doar sa faca “liniute”. Kit-ul “Ford Racing Handling Package” contine arcuri si amortizoare mai tari, dar si frane cu diametrul de 14 toli. Jantele au 20 inci si sunt facute din aluminiu forjat.

    Interiorul a fost si el modificat, fiind imbracat in piele speciala. Pe langa asta, a fost montata o placuta semnata de Iacocca (pe care e trecut si numarul masinii), iar in mai multe locuri gasim elemente decorative sau functionale din aluminiu.

    Vizualizari: 1489