rss

Ford Mustang va primi un nou V6 de 3,7 litri

  1. 17/06/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ecoboost, F-150, Ford, Lincoln, Mustang
    Vezi toate fotografiile (1)

    Faceliftul efectuat anul trecut asupra lui Ford Mustang nu a adus intr-o prima instanta si o serie de noutati importante la nivel tehnic, coupe-ul preluand gama de motorizari ale predecesorului sau.

    Iata insa ca, dupa ce a anuntat introducerea unui nou motor V8, constructorul din Detroit a decis si inlocuirea motorului de baza, venerabilul V6 de patru litri urmand a lasa locul unui agregat modern cu aceeasi configuratie.

    Acesta si-a consumat debutul acum vreo doi ani, intrand sub capotele lui Ford Egde si Lincoln MKX in versiunea de cilindree de 3,5 litri. De atunci si pana acum, inginerii americani au inteprins mai multe modificari tehnice pentru a-l transforma dintr-un motor pozitionat transversal pe platformele tehnice cu tractiune fata intr-unul pentru arhitecturi cu tractiune spate.

    In noua configuratie, el va primi si aportul mult-trambitatei tehnologii twin-turbo EcoBoost, inainte de a ajunge in echiparea pick-up-ului F-150.

    Pe Mustang insa, el va fi instalat in varianta aspirata de 3,7 litri, asteptata sa dezvolte cel putin 275 CP. Totusi, cu injectie directa si sistem de supraalimentare, el ar putea depasi usor granita celor 300 CP – la fix pentru a concura cu succes cel mai ieftin Chevrolet Camaro.

    Vizualizari: 2238
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »