rss

Ford Fusion Hybrid: peste 2.300 km cu un singur plin!

  1. 30/04/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: clasa medie, Ford, Fusion Hybrid, Guiness Book
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca esti genul de om foarte riguros, ai putea spune ca tentativa celor de la Ford – parcurgerea a 1.600 de mile intr-un Fusion Hybrid cu un singur plin de rezervor – s-a soldat cu un esec, avand in vedere ca echipajul a parcurs “doar” 1.445,7 mile (aproximativ 2.326 km).

    Noi insa preferam sa vedem branza din svaiter, nu gaurile si, oricum, rezultatul obtinut de Carl Edwards si Wayne Gerdes a fost suficient de bun pentru a intra in Cartea Recordurilor.

    Calatoria celor doi a durat aproape trei zile (69 de ore, mai precis), masina inregistrand la finalul ei un incredibil consum mediu de 2,9 litri/100 km. Rezultatul este cu atat mai important cu cat modelul Fusion Hybrid nu a fost special preparat pentru aceasta demonstratie, fiind indentic cu versiunile de serie.

    La finalul aventurii, oficialii celor de la Guiness Book au decis sa includa vehiculul in celebra carte pentru cea mai lunga distanta acoperita de un sedan de clasa medie, cu un singur plin de rezervor.

    Evident, performanta nu ar fi fost posibila fara cateva “trucuri” din partea soferilor, care au incercat pe durata tentativei sa accelereze/franeze masina cat mai liniar cu putinta, sa tina mentina o viteza constanta si... sa evite pe cat posibil gropile. Asadar, nu incercati asa ceva in Romania...

    Vizualizari: 1727