rss

Viitorul Ford Focus va avea versiune hibrida plug-in

  1. 04/12/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Focus, Ford, Ford focus, Noul focus, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cea de-a treia generatie a compactei Ford Focus, care va fi lansata anul viitor, va fi construita pe o versiune imbunatatita a platformei EUCD pe care au fost dezvoltate Mondeo si S-Max. Marele castig este ca noul model va avea si versiune electrica.

    Potrivit lui Gunnar Herrmann, seful Departamentului de Cercetare si Dezvoltare din cadrul Ford, versiunea ecologica a lui Focus va fi de tip plug-in, sistemul de propulsie urmand sa fie alcatuit dintr-un nou motor turbo de mica cilindree, cu doi sau trei cilindri care va fi ajutat de un motor electric de cel putin 35-40 cai-putere.

    Structura sasiului va fi in continuare realizata din otel, insa inginerii Ford intentioneaza sa foloseasca si materiale mai usoare precum aluminiu si fibra de carbon pentru reducerea masei totale. In plus, pentru eficientizarea consumului de combustibil si reducerea emisiilor de CO2 noul Focus va beneficia de sistem Stop&Start, aceasta tehnologie urmand sa devina sdtandard pe toate modelele Ford in maximum 5 ani.

    Noua generatie Ford Focus va fi lansata pe piata in cursul anului viitor, existand posibilitatea ca oficialii Ovalului Albastru sa prezinte modelul in premiera mondiala in luna ianuarie, la Detroit.

    Vizualizari: 1836
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »