rss

Frankfurt 2009: Ford Focus BEV Concept

  1. 16/09/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: focus bev concept, Ford, Ford focus, Magna International, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (5)

    Una dintre atractiile standului Ford de la Frankfurt este un concept electric denumit Focus BEV Prototype. Versiunea de serie a acestui model va fi lansata pe piata cel mai tarziu in 2012.

    Bazat pe varianta europeana a hatchback-ului Focus, BEV (Battery Electric Vehicle) foloseste un tren de rulare 100% electric furnizat de canadienii de la Magna International care functioneaza pe baza unui pachet de baterii litiu-ion. Acesta confera masinii o autonomie de 120 km cu o singura incarcare. Timpul necesar pentru o incarcare completa este de 6-8 ore daca se foloseste o priza conventionala de 230V.

    Focus BEV este capabil sa atinga o viteza maxima de 136 km/h datorita unui motor cu magneti permanenti care produce 134 CP si un cuplu impresionant de 320 Nm.

    Conceptul Focus BEV prezent la Frankfurt a fost special creat pentru a fi testat in cadrul programului "Ultra Low Carbon Vehicles" initiat de autoritatile engleze, care va debuta anul viitor. Pentru asta, oficialii "ovalului albastru" au anuntat ca vor construi 15 prototipuri Focus BEV, precum si infrastructura necesara unui astfel de vehicul, in capitala engleza si in jurul acesteia.

    Versiunea electrica a lui Ford Focus, care este al doilea vehicul de acest gen din istoria gigantului american dupa Transit Connect BEV, va fi creata cu costuri mai mici. Este mai putin complex decat un hibrid clasic si beneficiaza de un singur furnizor de componente, Magna International. In consecinta, si pretul va fi mai mic comparativ cu cel al altor autoturisme cu sistem de motorizare hibrid.

    Vizualizari: 1488