rss

Ford va incepe in curand testele cu versiunea electrica de Focus

  1. 29/06/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: BEV, Focus, Ford, masina electrica
    Vezi toate fotografiile (2)

    Guvernul britanic si Ford au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste participarea constructorului american in programul de reducere a consumului de flota (si a emisiilor nocive) a parcului auto din dotare. Este o ocazie excelenta pentru “Numarul doi” din Detroit de a testa versiunea electrica de Focus, punandu-l la dispozitia autoritatilor din Regat.

    Proiectul va demara oficial in 2010, cand mare parte din flota de masini a guvernului va fi formata din modele Ford. In prima faza, producatorul american va livra prototipuri, cunoscute si sub denumirea de BEV, a caror tehnologie va fi folosita si de Focus-ul de serie.

    Despre acesta din urma nu exista poze si date oficiale, dar, facand paralela cu BEV, putem sa presupunem ca va avea autonomie si performante asemanatoare (130 km, 0-100 km/h in 10 secunde).
    Versiunea de serie va aparea in 2012 in Europa, dupa ce-si va face debutul american cu un an inainte.

    In alta ordine de idei, primarul Londrei s-a aratat incantat de ideea guvernului, cu ajutorul caruia vrea sa transforme capitala britanica in orasul cu cea mai mare flota de masini electrice din Europa.

    Vizualizari: 1982