rss

Ford Focus este cea mai bine vanduta masina prin programul "Cash for Clunkers"

  1. 04/08/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Casa Alba, Cash for Clunkers, Focus, Ford, Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pana acum, 80.500 de masini au fost vandute prin programul “Cash for Clunkers” (“Rabla” americanilor) si, potrivit unui raport al celor de la NHTSA, cea mai solicitata masina noua a fost Ford Focus.

    Initiativa guvernului american a impulsionat considerabil vanzarile modelului de clasa compacta, care a terminat luna iulie cu un plus de 43,5% fata de perioada precedenta.

    “Cash for Clunkers” a facut minuni si cu Escape, model care s-a vandut aproape de doua ori mai bine in luna iulie; totusi, nu numai Ovalul Albastru are parte de rezultate bune datorita acestui program. Casa Alba a declarat ca 47% dintre masinile noi vandute cu rabat comercial in schimbul casarii altora vechi sunt de origine americana – cu 2% mai mult decat cota de piata a producatorilor locali.

    Mai mult, peste jumatate dintre masinile cumparate prin “Cash for Clunkers” au fost construite pe teritoriul SUA, fapt care i-a determinat pe analisti sa speculeze ca fondul suplimentar de 2 miliarde de $ va trece nestigherit de votul Senatului.

    Cat priveste efectul concret al programului, Robert Gibbs, purtator de cuvant al Casei Albe, nu lasa loc de indoieli: pana in acest moment, masinile noi cumparate sunt, in medie, cu 61% mai economice decat cele destinate casarii. Ceea ce era de demonstrat...

    Vizualizari: 1415