rss

Ford Focus BEV a debutat in Jay Leno Show (cu video)

  1. 19/09/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, Ford focus, ford focus bev, Jay leno, Vehicul electric

Un prototip Ford Focus BEV, vehicul care a fost prezentat si la Frankfurt, si-a facut debutul la televiziune, azi-noapte, in cadrul show-ului moderat de celebrul Jay Leno, in ceea ce se numeste "Green Car Challenge".

Spre deosebire de prototipul dezvaluit la Frankfurt, care avea la baza modelul Focus, Focus BEV (Battery Electric Vehicle) este derivat din versiunea performanta Focus ST, care a suferit numeroase modificari la uzina din Dearbord (Michgan). Spre exemplu, inginerii americani au indepartat propulsorul traditional de 2,5 litri si 225 CP si rezervorul de combustibil si au instalat unui tren de rulare 100% electric.

De asemenea, Focus BEV a primit o vopsea speciala, denumita Electric Orange (specificat lui Focus ST), iar la interior scaune sport de tip scoica marca Recaro, un roll-cage, centuri de siguranta racing in cinci puncte. In plus, amortizoarele fata sunt imprumutate de la noul Focus RS, in timp ce pe spate acestea au fost concepute special pentru modelul electric.

Masina este echipata cu un motor electric cu magneti permanenti care produce 145 CP si 320 Nm de cuplu, momentul maxim fiind la fel de mare ca la un Ford Mustang V6. Ford Focus BEV are o autonomie de 130 km cu o singura incarcare a celor 98 de acumulatori litiu-ion.

Ford Focus BEV va aparea pe durata intregului sezon al popularului show de televiziune si va fi condus de numeroase celebritati. Prima care a avut privilegiul sa urce la volanul masinii a fost cunoscuta actrita Drew Barrymore.

Vizualizari: 1967