rss

Video: Gronholm piloteaza un Ford Fiesta in Pikes Peak

  1. 24/07/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Fiesta, Ford, Pikes Peak, Video
    Vezi toate fotografiile (1)

    Am tot vorbit in ultima vreme despre Ford Fiesta RallyCross si Pikes Peak, dar abia acum avem un video cu prestatia micutului bolid in celebra competitie.

    In concurs s-au inscris doua Fiesta, unul pilotat de Andrea Eriksson, care s-a retras dupa ce a iesit in decor, si Ford-ul Fiesta pilotat de Marcus Gronholm, a carui evolutie o admiram si noi in filmuletul alaturat.

    Pikes Peak International Hill Climb este recunoscuta pentru gradul ridicat de dificultate. Concurentii trebuie sa parcurga contra-cronometru circa 20 de kilometri, diferenta de nivel intre punctul de plecare si cel de sosire fiind de 1.500 de metri. In plus, doar cateva dintre cele 156 de viraje sunt protejate cu parapet, chiar si cea mai mica eroare a pilotului putand duce la o cadere in gol (drumul serpuieste de multe ori chiar pe marginea prapastiei).

    Marcus Gronholm
    , fost Campion Mondial de Raliuri, a fost secondat de pe scaunul din dreapta al Ford-ului de 800 CP de Timo Alanne, navigator cu state vechi de plata in WRC si IRC.

    La prima sa participare in cursa de la Pikes Peak, Gronholm a parcurs traseul in 11 minute si 28.963 secunde, clasandu-se al doilea la clasa Unlimited si obtinand al cincilea timp in clasamentul absolut. Finlandezul a plecat, totusi, cu un trofeu: Pikes Peak Rookie of the Year.

    Vizualizari: 1390
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »