rss

Noul Ford Fiesta S2000 a fost prezentat oficial (cu video)

  1. 19/11/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: fiesta s2000, Ford, Ford fiesta, M-Sport

Dupa cum v-am informat saptamana trecuta, mult asteptatul model de raliuri Ford Fiesta S2000 a fost dezvelit oficial in cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri la sediul M-Sport din Anglia.

Rezultat a noua luni de munca din partea echipelor de design si inginerie M-Sport, noul Fiesta S2000 este primul autovehicul global dedicat raliurilor, dezvoltat de catre Ford in colaborare cu M-Sport.

Modelul va fi eligibil pentru a concura in campionate nationale de raliuri, in IRC (International Ralle Challenge) si in S2000 World Cup si urmeaza sa fie omologat in luna ianuarie 2010. Debutul public va avea loc in weekendul urmator, in cadrul ultimei etape din seria IRC care va avea loc in Scotia.

Continuand colaborarea stransa cu Ford, echipa M-Sport a lucrat in tandem cu directorul tehnic Ford Motorsport, Mike Norton, si cu echipa de desgineri Ford, responsabila pentru implementarea limbajului de design kinetic pe modelul Fiesta, in scopul de a dezvolta o masina de raliuri dinamica si cu un aspect agresiv.

Experienta dobandita odata cu dezvoltarea performantului Ford Focus RS WRC a fost utilizata de catre M-Sport in conceperea modelului Fiesta S2000, respectand noile dispozitii ale FIA. Modelul astfel obtinut va putea fi utilizat de catre clienti, atat in competitii la nivel national, cat si international.

Fiesta S2000 a parcurs deja aproximativ 3.000 km in cadrul testelor europene efectuate pana astazi, teste ce urmeaza a fi continuate la inceputul anului viitor in vederea pregatirii sezonului competitional.

Noul Ford Fiesta S2000 este cel mai recent produs dintr-o serie de modele dezvoltate de Ford in colaborare cu M-Sport, incepand cu Escort Cosworth (1990) si culminand cu Ford Focus RS WRC si Ford Fiesta ST. Modelul succede marele succes M-Sport Fiesta R2, care a fost lansat in prima parte a acestui an si care a inregistrat deja victorii importante in cateva raliuri europene la care a luat startul.

Debutul Fiesta S2000 ofera pilotilor de raliuri posibilitatea de a evolua de la competitiile de nivel national la campionatul mondial de raliuri (WRC), in masini marca Ford.

Vizualizari: 2496