rss

Ford Edge facelift propune o gama cu trei motorizari

  1. 10/02/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ecoboost, Edge, Ford, SUV, Ti-VCT
    Vezi toate fotografiile (1)

    Recentul facelift suferit de catre Ford Edge poate fi considerat o reusita deplina, SUV-ul de talie medie al Ovalului Albastru aratand mai bine ca niciodata; totusi, consumatorul american este departe de a fi unul care sa se multumeasca doar cu un design modern.

    In plus, numarul doi din Detroit vrea coroana segmentului de la japonezi, astfel incat Edge are nevoie de ceva consistent si in plan tehnic. Cum ar fi o gama de motoare ceva mai bogata...

    Poate ca trei propuneri la acest capitol nu suna extraordinar, insa nu trebuie sa uitam ca, la lansare, Edge dispunea de un singur V6 de 3,5 litri. El a fost pastrat de Ford pentru a alcatui oferta de la baza gamei, 285 CP si 343 Nm fiind mai mult decat suficienti pentru a multumi clientii doritori de “chilipiruri”.

    Producatorul american mai ofera aici si o unitate turbo de doi litri cu tehnologie EcoBoost (disponibila si pe recent lansatul Focus), insa vedeta incontestabila a paletei de motoare este mai marele 3.7 Ti-VCT, ce livreaza 305 CP si 380 Nm pe... benzina de 87!

    Categoric, in Europa, varful de gama Edge va fi si mai rapid, insa nu vom incheia fara a mentiona un ultim amanunt important: desi nu a facut publice cifrele referitoare la consum si emisii poluante, Ford promite ca “noua” masina va fi cu 30% mai economica decat versiunea originala. Cel putin aici, Ovalul Albastru e liderul clasei...

    Vizualizari: 3437