rss

Noul Ford Capri va fi un... Focus Coupe!

  1. 28/05/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Capri, Concept, Ford, Ford focus, Visos
    Vezi toate fotografiile (3)

    In urma cu aproape un an va dezvaluiam planurile celor de la Ford de a reinvia legendarul model Capri. Acum suntem in masura sa va informam ca noul Capri va fi de fapt o versiune coupe in trei usi a viitorului Focus si va fi prefigurat de un concept ce va fi prezentat anul viitor.

    La fel cum VW a procedat cu Scirocco, Ford a cochetat cu ideea de a readuce la viata unul dintre cele mai importante modele sport din istoria sa. Astfel, in 2003 a dezvaluit un prototip denumit Visos, care afisa un design foarte asemanator cu cel al modelului produs intre anii 1977 si 1986, fiind vorba despre un hatchback in trei usi asemenea lui Capri. Desi Ford nu a exclus nici variantele roadster si coupe pentru noul Capri, un insider sustine ca versiunea coupe in trei usi ar fi primit deja unda verde.

    Din punct de vedere estetic, se zvoneste ca viitorul Capri se va inspira din conceptul Iosis Max, prezentat in luna martie, la Geneva, ceea ce se traduce printr-un parbriz foarte inclinat, o linie a plafonului joasa si o linie mediana ceva mai inalta care impreuna atribuie masinii un look sportiv de tip coupe. Si pentru ca plafonul nu are o linie foarte plonjata spre spate, pasagerii din spate vor avea suficient spatiu la cap, iar portbagajul va avea un volum decent.

    Partea frontala va avea un caracter agresiv, conferit de farurile cu LED-uri care se prelungesc catre montantul A si de prizele de aer mai largi integrate in spoiler. La spate, viitorul coupe va primi stopuri elegante care vor ingloba aceeasi tehnologie LED, o bara de protectie desenata in stilul difuzoarelor de aer si un eleron subtil la luneta. Daca la toate acestea adaugati console scurte si jante din aliaj de mari dimensiuni aveti imaginea unei masini sport compacta.

    La interior, designerii Ford vor implementa o noua consola centrala, care va ingloba o versiune mult imbunatatita a interfatei Human Machine, materialele si finisarile vor fi premium, in timp ce, dintre dotari, amintim doar camera video pentru mersul in marsarier.

    Noul Ford Capri va primi o gama variata de motorizari, pornind de la eficientul motor cu 4 clindri de 140 CP si terminand cu unul puternic in 5 cilindri de 250 CP sau cu unul ceva mai mic, dar eficient, 2.0 EcoBoost. Cu aceste motorizari, Capri va putea rivaliza cu VW Scirocco si Renault Megane Coupe.

    Desi inca nu s-a anuntat nimic oficial, noul Capri nu va aparea inainte de anul 2012, insa pana atunci Ford va dezvalui un concept-car, cel mai probabil anul viitor.

     

    Vizualizari: 2184