rss

Seful Fiat: Alfa Romeo nu e de vanzare

  1. 16/12/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Alfa Romeo, Audi, Mercedes, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Seful Fiat, Luca Di Montezemolo a declarat ca brand-ul Alfa Romeo nu este de vanzare. Anuntul a venit in urma zvonului potrivit caruia brand-ul italian este pe cale sa fie cumparat de catre producatorul german Volkswagen.

    "Vom prezenta noua Alfa, care inlocuieste modelul 147 si suntem de parere ca exista in prezent oportunitati foarte importante pentru Alfa Romeo in SUA” a declarat Montezemolo pentru Reuters.

    Zvonul a fost lansat de catre analistii de la Sanford Bernstein, fondul de gestionare a activelor, care au declarat pe 10 decembrie ca "Alfa nu poate fi costisitoare iar automobilele sale s-ar potrivi pe platforme VW."

    Volkswagen este gata sa investeasca, de vreme ce deja a cumparat actiuni la Porsche si Suzuki,  analistii dand asigurari ca marca alfa Romeo ar ajuta Audi in lupta sa Mercedes-Benz si BMW.

    Un alt aspect important este faptul ca presedintele Fiat, Sergio Marchionne a cerut o revizuire strategica a Alfa Romeo, cu scopul de a lua cea mai buna decizie pentru viitorul brand.

    Din cauza gamei sale de modele vechi, vanzarile Alfa au scazut de la 203,000 de unitati in 2000 la 103,000 de unitati in 2008. Brandul italian a pierdut intre 200 si 400 de milioane in fiecare an in ultimul deceniu.

    Vizualizari: 1258