rss

Fiat Tipo de la 10.990 Euro (TVA inclus)

  1. 15/02/2016
  2. Categoria: Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Importatorul Auto Italia a inceput comercializarea noului sedan din gama Fiat in Romania, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiaza de o versiune limitata in momentul lansarii, la pretul 12.500 Euro (TVA inclus).

    Filosofia Tipo are la baza trei piloni - tehnologie la indemana si dotari de asistenta, spatiu suficient pentru toti cei cinci pasageri si confort de clasa superioara – toate la preturi extrem de accesibile. Tipo impresioneaza prin combinatia unica de confort, eficienta si tehnologie, accentuata de tusa de design specific italian, care exprima proportiile unui sedan pur si puternic.

    Versiuni si preturi


    Tipo va fi oferit in patru configuratii de baza, TIPO, POP, EASY si LOUNGE, la care se adauga versiunea de lansare Opening Edition. Cu un pret de 12.500 (TVA inclus), pentru motorizarea 1.4 benzina de 95 CP, Euro 6, cu transmisie manuala, Fiat Tipo Opening Edition ofera in standard aer conditionat, airbag-uri frontale sofer si pasager, airbag-uri laterale si cortina, geamuri anterioare si posterioare actionate electric, oglinzi retrovizoare actionate electric, cu dezaburirie, bancheta posterioara divizata 60/40, rabatabila, sistem de prindere Isofix pentru locurile posterioare, cotiera anterioara, senzori de parcare posteriori, proiectoare de ceata, ESP, sistem de infotainment Uconnect cu MP3 player, port USB si AUX, conectivitate Bluetooth, comenzi pe volan si jante din aliaj de 16 inci.

    Motorizari


    Modelul este dotat cu motorizari economice si performante: doua unitati turbo diesel Multijet II si una pe benzina, care dezvolta intre 95 CP si 120 CP (1.4/95 CP, 1.3 MultiJet/95 CP si 1.6 MultiJet/120 CP). Cel mai economic consum este inregistrat de propulsorul 1.3 MultiJet, de doar 4.1 litri/100 km in regim extraurban. Incepand cu luna martie, va fi disponibila in Romania si motorizarea 1.6/110 CP benzina, cuplata la o transmisie automata in 6 trepte.

    Interior


    Fiat Tipo a fost proiectat pentru a oferi spatiu maxim si confort, deopotriva pentru sofer si pentru pasageri. In habitaclul sau cuprinzator calatoresc relaxat cinci adulti.

    Cu dimensiuni exterioare compacte (4.54 metri lungime, 1.79 metri latime si 1.49 metri inaltime), noul model Fiat dispune de cel mai mare portbagaj din segment, cu un volum de 520 de litri. In plus, ampatamentul de 2.64 metri maximizeaza confortul din habitaclu, iar designul italian ii confera un statut unic in segment, indiferent de perspectiva. Tipo aduce unul dintre cele mai confortabile interioare din clasa lui, oferind cinci locuri comode, cu sustinere, cinci tipuri de tapiterie si spatii de depozitare in habitaclu insumand 12 de litri.
    Liniile aerodinamice echilibreaza alura puternica a sedanului compact, iar detalii precum grila, liniile estetice de pe capota si barele de protectie curbate dau un raport perfect intre eleganta si robustete.

    Tren de rulare


    Noul model foloseste o solutie consacrata pentru trenul de rulare, care ofera deopotriva o tinuta de drum sigura si o experienta de condus placuta, dar si un confort excelent pentru pasageri: suspensie independenta de tip MacPherson pentru puntea fata si o solutie semi-independenta cu bare de torsiune pentru cea posterioara. Cele doua sisteme sunt optimizate pentru a reduce masa masinii, contribuind astfel la reducerea consumului si, implicit, la imbunatatirea eficientei energetice.Abia lansat, deja castigator

    In luna decembrie a anului trecut, Fiat Tipo a fost desemnat castigator al competitiei europene AUTOBEST. Titlul Best Buy Car 2016 a fost acordat in cadrul Galei Autobest, desfasurata pe 11 februarie 2016 la Milano. Cea mai apreciata trasatura a lui Fiat Tipo  in cadrul jurizarii a fost raportul calitate-pret, acesta fiind conceptul-cheie in jurul caruia a fost elaborata strategia noului compact. Fiat este singurul brand auto care a castigat prestigiosul titlu AUTOBEST de trei ori: in 2003 cu Panda, in 2008 cu Linea si anul acesta, cu Tipo.

    Victoria lui Fiat Tipo reafirma vocatia modelului de a se pozitiona ca un autovehicul functional, care maximizeaza raportul calitate-pret, un principiu foarte atent urmarit in familia Fiat. Noul sedan compact va fi apreciat de publicul sau datorita dotarilor practice si sistemelor eficiente pe care le pune la dispozitie, a versiunilor de echipare corecte si a ofertei comerciale transparente.

    Dezvaluit initial sub conceptul Ægea Project, Tipo este proiectat la Centro Stile Fiat din Torino, produs in Turcia si vandut in peste 40 de tari din regiunea EMEA. Modelul este asamblat la uzina Tofas, din Bursa, una dintre cele mai performante linii de productie din lume, premiata cu Medalia de Aur in cadrul World Class Manufacturing. Sedanul compact va fi succedat de variantele hatchback si break.

    Vizualizari: 2507