rss

Rusii de la GAZ confirma interesul pentru Opel

  1. 13/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: GAZ, GM Europe, Magna International, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa saptamani intregi in care au negat orice legatura cu afacerea Opel, rusii de la GAZ Group au confirmat in cele din urma faptul ca intentioneaza sa cumpere marca germana, devenind astfel al doilea candidat serios dupa FIAT.

    Compania cu sediul in Nijni Novgorod doreste sa-si uneasca fortele cu grupul canadian Magna International pentru a avea sanse mai mari in actiunea sa, insa nu a furnizat alte detalii referitoare la oferta pe care se pare ca a si facut-o celor de la GM Europe pentru Opel.

    In comunicatul de presa oficial dat publicitatii de compania rusa se precizeaza ca "rolul lui GAZ Group in acest proiect va consta in asamblarea viitoarelor modele Opel la ultramodernul sit de productie construit in 2008, la Nijni Novgorod".

    Stirea potrivit careia GAZ Group negociaza deja cu GM Europe pentru achizitionarea Opel a fost dezvaluita in weekend-ul precedent de catre primul ministru rus, Vladimir Putin, tot el precizand si ca oficialii Magna International au propus celui de-al doilea constructor din Rusia sa-si uneasca fortele in aceasta afacere.

    Pe de alta parte, dupa cum Auto.ro v-a informat la momentul respectiv, FIAT este favorit pentru cumpararea marcii Opel, italienii facand deja o oferta de 750 de milioane de euro.

    Vizualizari: 1164