rss

Rusia sprijina cu 2,1 miliarde de $ un parteneriat intre Sollers si FIAT

  1. 12/02/2010
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: AvtoVaz, Daimler ag, Fiat, Rusia, Sollers
    Vezi toate fotografiile (1)

    Parteneriatul dintre Sollers si FIAT a reusit sa obtina un sprijin financiar de 2,1 miliarde de euro din partea guvernului rus, care incearca din rasputeri sa salveze industria auto a celui mai intins stat al planetei.

    Banii au fost acordati sub forma de imprumut subventionat, semnarea contractului de colaborare dintre cele doua companii fiind supervizata de insusi premierul rus, Vladimir Putin.

    FIAT si Sollers doresc sa produca in jur de 500.000 de masini pe an in Rusia, cu 50.000 mai multe decat intentioneaza sa fabrice anul acesta AvtoVAZ. Alianta dintre cele doua companii este cea de-a treia de acest gen infiintata pe teritoriul marelui stat slav, dupa ce Renault SA a cumparat 25% din actiunile AvtoVAZ, iar Daimler AG si-a marit cota detinuta la Kamaz pana la 11% din total.

    FIAT si Sollers au declarat ca vor imparti active in valoare de circa 2,4 miliarde de euro (majoritatea sub forma de cladiri si elemente de infrastructura), torinezii urmand a contribui cu o suma de 210 de milioane de euro sub forma de proprietate intelectuala.

    Vizualizari: 1420