rss

Planurile lui FIAT si Magna privind Opel, pe masa guvernului german pana pe 20 mai

  1. 15/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, General Motors, Magna International, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incercarea guvernului german de a gasi pe cineva care sa preia fraiele lui Opel pare sa se fi redus la existenta a doi candidati, FIAT si Magna International, ale caror planuri privind compania din Ruesselsheim vor fi finalizate pana pe data de 20 mai.

    Ministrul economiei din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat insa ca guvernul este pregatit si pentru o a treia alternativa, respectiv o intelegere financiara cu Opel ce va intra in vigoare daca GM da faliment.

    "In momentul de fata, discutam cu doi potentiali investitori, FIAT si Magna. Ei doresc sa-si prezinte planurile pana pe 20 mai, iar noi speram ca acestea sa fie mai bune decat ceea ce ni s-a propus pana acum", a declarat Guttenberg.

    De Opel a mai fost interesata si ramura europeana a firmei de investitii Ripplewood, RHJ, care a renuntat insa la compania germana dupa cateva discutii de explorare.

    Oricum, General Motors va fi principalul factor decizional in ceea ce priveste preluarea lui Opel, chiar daca americanii au admis ca guvernul german va juca un rol important in cadrul acestei proceduri.

    Vizualizari: 1096