rss

PSA nu se teme de posibila alianta Fiat-Opel

  1. 12/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Alianta, Fiat, Opel, Psa citroen peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul PSA nu se teme de posibila fuziune dintre Fiat si Opel, care ar putea deveni principalul rival in Europa. Potrivit unui raport al publicatiei La Repubblica, Jean-Philippe Collin, director executiv Peugeot, a declarat ca producatorii auto din intreaga lume ar trebui sa se concentreze mai bine  pe produse si clienti, mai degraba decat pe formarea de aliante.

    "Noi nu ne temem de o posibila alianta intre Fiat si Opel. Lumea auto nu este, cu siguranta, in prima faza de consolidare, iar noi am lucrat tot timpul intr-un scenariu competitiv," a spus Collin.  "In astfel de perioade, cel mai bun lucru de facut este sa-ti concentrezi resursele pe cateva activitati selectate: reinnoirea produselor, consolidarea retelei si satisfacerea clientilor" a continuat executivul.

    Dar ceea ce e interesant este ca PSA a fost, de asemenea, in legatura cu o posibila alianta cu Fiat, ca parte a asa-numitului plan Eiffel, anuntat in luna martie. In acel moment, Sergio Marchionne a comentat cu privire la zvonurile aparute in presa, spunand ca "toata lumea vorbeste cu toata lumea", dand loc de interpretare unei potentiale fuziuni. Cu toate acestea, atat PSA, cat si Fiat, a negat speculatiile cu privire la fuziune.

    Planul de fuziune Eiffel ar fi creat un grup puternic, cu sediul la Paris. In schimb, PSA ar fi sprijinit costurile de fuziune.

    In acest moment, nimeni nu poate spune cu siguranta daca planul Eiffel plan a fost real, avand in vedere  ca Fiat a incheiat un parteneriat strategic cu Chrysler si este in prezent, in curs de achizitionare a grupului german Opel.

    Vizualizari: 1402