rss

Marchionne: FIAT are 50% sanse sa preia Opel

  1. 21/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Chrysler, Fiat, Magna International, Opel, Sergio Marchionne
    Vezi toate fotografiile (1)

    Directorul general FIAT, Sergio Marchionne, a declarat in cadrul unui interviu acordat ziarului italian La Stampa ca institutia pe care o conduce are 50% sanse sa intre intr-o alianta cu Opel.

    In cursa pentru preluarea constructorului german se mai afla insa atat concernul candian Magna International, sprijinit in misiunea sa de catre rusii de la GAZ, cat si un holding de origine belgiana numit RHJ International.

    Marchionne doreste crearea unui adevarat imperiu prin aliantele incheiate cu Chrysler, pe de-o parte, si cu Opel/Vauxhall si Saab pe de alta (FIAT a declarat ca nu l-a inclus pe Saab in oferta fiindca marca suedeza trece printr-un proces de vanzare separat). In caz ca planul sau va reusi, grupul nou creat ar putea ajunge numarul doi mondial cu vanzari de circa 6-7 milioane de masini anual si o cifra de afaceri de aproximativ 80 de miliarde de euro.

    In calea sa se afla insa un obstacol major - echipa Magna International/GAZ, firma rusa primind deja sarcinile privind productia in cazul in care Opel va ajunge in "curtea" canadienilor.

    "Credem ca oferta a fost depusa cu succes si ca avem un rol important in cadrul acestui proces, avand in vedere capacitatile de productie, competenta si experienta noastra in fabricarea componentelor la nivel local", a declarat seful delegatiei GAZ, Yelena Matveyeva.

    In plus, blocul canadiano-rus are un avantaj major datorita sprijinului germanilor, care s-au declarat mai multumiti de planul lui Magna International - ce nu prevede inchiderea uzinelor Opel - decat de cel al lui FIAT.

    Sa vedem ce va fi, in probabil cea mai interesanta batalie a gigantilor din acest inceput de mileniu.

    Vizualizari: 1164
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »