rss

Limuzina Fiat cu care s-au plimbat Hitler, Musolini si Franco va fi scoasa la licitatie

  1. 10/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: coys, Fiat, fiat torpedo, Licitatie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un Fiat Torpedo din anul 1939 care a fost folosit de Regele Italiei pentru a-i plimba pe Adolf Hitler, Benito Mussolini si Generalul Franco cu prilejul vizitelor facute de acestia la Roma va fi scos la licitatie saptamana viitoare, la Monte Carlos, de catre Casa de Licitatii Internationale (COYS).

    Modelul de lux a fost facut cadou Curtii Regale Italiene in 1939 cu scopul de a fi folosit de Printul Piemontului si Contesa Calvi di Bergolo. Incepand cu august 1940, istoricul model a fost dus la Villa Savoia pentru a deveni masina oficiala a Regelui Vittorio Emanuele III si Regina Margherita. La 1 februarie 1941, acest Fiat Torpedo a deservit pentru transportul personal a Printesei Pistoia, inainte de a fi rechizitionat de autoritatile Romei, pe 15 noiembrie 1943. Dupa incheierea celui De-al Doilea Razboi Mondial, modelul de lux Fiat a devenit masina oficiala a prim ministrilor Italiei, Einaudi si De Nicola, ramanand in flota palatului Quirinale pana in anul 1963.

    Casa de licitatii londoneza se asteapta ca istoricul model Fiat Torpedo, ce a fost prezentat si mai multe editii ale show-ului Villa d'Este Concorso d'Eleganza, sa fie vandut pentru o suma mai mare de 250.000 de lire sterline, adica aproximativ 283.000 de euro.

    Vizualizari: 1214