rss

Legenda Abarth vine oficial in Romania prin AutoItalia Group

  1. 03/02/2010
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Abarth, AutoItalia Group, competitie, Fiat, Fiat 500 abarth, Tuning
    Vezi toate fotografiile (4)

    Abarth, una dintre cele mai prestigioase branduri din automobilismul sportiv mondial, va patrunde oficial pe piata din Romania prin AutoItalia Group. Primul showroom dedicat va fi inaugurat pe 24 martie, in noua cladire City Gates din Piata Presei Libere.

    AutoItalia Group devine astfel primul importator din reteaua internationala Abarth, care pana acum era formata doar din reprezentantele oficiale ale producatorului italian.

    In Romania, gama Abarth va cuprinde atat modelele de strada Abarth 500 1.4 16v Turbo T-Jet 135 CP, Abarth Punto Evo 1.4 16v Turbo MAir 170 CP si Abarth 695 1.4 Turbo 185/160 CP Tributo, cat si pe cele de competitie Abarth 500 Assetto Corse – Trofeo, Abarth 500 Rally – N Group si Abarth 500 Rally – R3T Group. De asemenea, vor fi disponibile kituri de tuning si accesorii, precum si obiecte si materiale promotionale.

    Abarth va face parte din portofoliul Autoitalia Group alaturi de marcile Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Infiniti, Honda Bikes, SsangYong si Segway. Pana la deschiderea showroom-ului, cei care doresc sa se inscrie in baza de date si, in acelasi timp, in comunitatea Abarth Romania, o pot face accesand pagina www.abarth.ro.

    CINE ESTE ABARTH?

    Compania Abarth este un producator italian de modele de competitie fondata de italo-austriacul Karl (Carlo) Abarth in anul 1949, la Torino. Brandul a fost vandut pe data de 31 iulie 1971 celor de la FIAT, in timp ce echipa de curse a ajuns in proprietatea lui Enzo Osella. Abarth a devenit departamentul de curse al FIAT, controlat de faimosul designer de motoare Aurelio Lampredi.

    Dupa preluarea de catre Fiat a companiei Abarth a fost deschis departamentul pentru curse Fiat, care avea sediul la Corso Marche, care ulterior s-a mutat la Chivasso. Toate masinile pentru competitii au continuat sa fie proiectate aici, modele precum 124 Abarth, Lancia Stratos, X1/9 Prototipo, 131 Abarth, 037 Abarth, Lancia Delta S4 si Lancia Delta HF4WD. Departamentul de curse Fiat a primit numele de Fiat Auto Corse, iar ulterior de N Technology.

    Logo-ul Abarth are cateva caracteristici aparte. Emblema are forma unui scut ce simbolizeaza victoria, combinatia de culori rosu, alb si verde simbolizeaza, evident, drapelul Italiei, in timp ce celebrul Scorpion este elementul-cheie al logo-ului si reprezinta semnul astrologic in care s-a nascut Karl Abarth, pe 15 Noiembrie 1908. De asemenea, culoarea galbena semnifica lumea curselor.

    Cel mai recent model realizat de Abarth este Fiat 500, care a fost modificat in asa fel incat motorul de 1,4 litri 16v sa produca 160 CP la 5.750 rpm si 230 Nm de cuplu la 3.000 rpm. Cu acest bagaj de resurse, micuta bestie sprinteaza de la 0-100 km/h in 7,4 secunde si atinge o viteza de top de 211 km/h. Din acest exemplar vor fi produse 50 de unitati dintre care 49 vor fi puse spre vanzare, iar una va pastrata pentru show-uri auto.

    Vizualizari: 3831