rss

GM Europe confirma: exista trei candidaturi pentru Opel!

  1. 21/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, GM Europe, Magna International, Opel, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce saptamana trecuta va informam ca pana la sfarsitul acestei luni vom cunoaste numele noului proprietar al marcii Opel, astazi, Guvernul Germaniei a anuntat ca a primit in acest sens trei oferte, cele mai mari sanse avandu-le italienii de la FIAT.

    Dupa oficializarea aliantei cu Chrysler, presedintele Grupului FIAT, Sergio Marchionne, intentioneaza sa creeze unul dintre cele mai importante grupuri din industria auto prin preluarea intregii divizii GM Europe, care ar urma sa includa brandul suedez Saab si, probabil, Chevrolet Europe.

    In afara de FIAT, mai sunt interesati de preluarea Opel canadienii de la Magna International si Asociatia Dealerilor Opel din Europa, aceasta din urma venind cu o oferta clara de a cumpara 20% dintre actiunile Opel pentru suma de 500 de milioane de euro.

    In tentativa de a supravietui crizei economice mondiale si pentru a putea functiona pana in momentul in care se va gasi un cumparator, Opel are nevoie urgenta de 3,3 miliarde de euro, suma pe care o va primi din partea Guvernului Germaniei.

    Referitor la candidatura celor de la FIAT, a caror oferta a crescut intre timp de la 750 de milioane la 1 miliard de euro, ar fi ca viitorul grup global nu isi va avea cartierul general in Germania, iar in momentul de fata Opel numara in aceasta tara in jur de 25.000 de angajati, adica aproape jumatate din forta de munca europeana a GM Europe.

    Vizualizari: 1109
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »