rss

Fiat vrea sa cumpere Carrozzeria Bertone

  1. 15/07/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Bertone, Fiat
    Vezi toate fotografiile (4)

    Se pare ca apetitul de conquistador al grupului italian Fiat creste din ce in ce mai mult. In timp ce altii nu stiu cum sa-si vanda parti din afacere sau sa faca reduceri masive pentru a supravietui crizei financiare, Marchionne sta in fruntea oastei sale precum un Napoleon gata sa cucereasca noi si noi teritorii.

    Acum a venit momentul ca interesul Fiat sa se mute asupra constructorului Carrozzeria Bertone, dupa ce, nu in urma cu mult timp in urma, a preluat Chrysler si a incercat sa puna mana si pe divizia europeana GM, Opel/Vauxhall.

    Termenul limita pentru a depune oferta este joi, 16 iulie, iar printre interesati se mai numara si constructorul auto chinez FAW (va spuneam eu ca vor sa cucereasca lumea), un consortiu spaniol al carui nume ramane inca un mister si antreprenorii italieni Gianmario Rossignolo si Domenico Reviglio.

    Inafara de capacitatile departamentului de inginerie si proiectare a masinilor iesite din comun si a diverselor concept car-uri, Carrozzeria Bertone are si o fabrica in Torino. Conform site-ului oficial, aceasta are o capacitate de productie de 70.000 de vehicule.

    Responsabilul supercar-ului Mantide, bazat pe Corvette ZR-1, are in prezent 1.140 de angajati.

    Vizualizari: 1255