rss

FIAT vrea masini exclusiviste pe spinarea Bertone

  1. 28/07/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Bertone, carrozzeria bertone, Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Marchionne nu doarme niciodata. Este o afirmatie care vine sa sustina intreaga activitate de conquistador a energicului italian cand vine vorba de preluarea Chrysler, intentia de a pune mana pe Opel, discutiile cu SAAB, colaborarile cu TATA Motors.

    Acum, dupa cum va spuneam nu in urma cu mult timp, constructorul italian priveste in ograda sa (Italia) si isi alege o noua tinta. Este vorba despre Carrozzeria Bertone, un brand exclusivist care te poarta cu gandul la Mantide, bazat pe Corvette ZR-1.

    Fabrica de la Torino ar putea deveni astfel gazda unor viitoare modele de nisa construite de FIAT. Marchionne nu da prea multe detalii, insa este optimist in privinta preluarii Bertone. “Noi am realizat o oferta corecta si optima pentru a revigora compania”, au fost cuvintele carmaciul FIAT.

    Pe de alta parte, presa italiana scrie ca uzina Bertone va fi utilizata pentru a dezvolta toate tipurile de modele, incepand cu a doua jumatate a anului 2011. Constructorul italian estimeaza ca fabrica va putea produce anual 48.000 de unitati, pe trei schimburi.

    Vizualizari: 1244