rss

Fiat a cumparat compania auto Zastava din Serbia

  1. 07/01/2010
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, Zastava
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fiat a incheiat un acord cu guvernul din Serbia pentru a cumpara compania auto Zastava, singurul constructor auto din Serbia. Compania este cunoscuta in Occident ca fostul producator Yugo.

    Valoarea totala a tranzactiei este echivalentul a 287.4 milioane dolari, din care jumatate a fost deja platita, restul urmand sa fie transferat de catre producatorul italian in timpul anului. Acordul a fost semnat de catre vicepresintele Grupului Fiat, Alfredo Altavilla si ministrul sarb al Economiei, Mladzhan Dankich.

    Potrivit termenilor tranzactiei,
    Fiat va dobandi o participatie de 67 la suta in Zastava, in timp ce guvernul din Serbia va pastra 33 la suta. Planurile initiale ale lui Fiat indicau o investitie aproximativa de 1 milion de dolari pentru a aduce imbunatatiri noii sale uzine, care va fi capabila sa produca pana la 200.000 de masini pe an.

    Se asteapta ca fabrica sa se specializeze in productia a doua noi modele Fiat. Primele livrari de produse catre SUA si Europa vor incepe in 2011.

    Fiat a produs anterior generatia  Punto in fabrica Zastava, alaturi de hatchback-ul Yugo care au fost produse acolo la inceputul anilor 1980.

    Ambele modele au fost in principal furnizate pietelor din Europa de Est. Producerea acestor automobile a fost oprit la sfarsitul anului trecut.

    Guvernul din Serbia si-a anuntat intentia de a vinde fabrica Zastava, in decembrie 2007. In plus fata de Fiat, companii precum Ford, Volkswagen, Tata Motors si FAW China au fost printre ofertantii principali.

    Vizualizari: 1358
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »