rss

Fiat Qubo Trekking, noua versiune a monovolumului italian

  1. 14/07/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, fiat qubo, fiat qubo trekker, Monovolum, Qubo
    Vezi toate fotografiile (16)

    La un an de la lansarea sa, monovolumul de mici dimensiuni Fiat Qubo are o noua versiune, denumita Trekking. Aceasta este destinata folosirii si in conditii offroad lejere datorita introducerii sistemului Traction+.

    Aceasta tehnologie, in stransa legatura cu sistemul de suspensii, ajuta la mentinerea unei aderente cat mai bune a tuturor celor patru roti. In plus, suspensiile au fost inaltate cu 10 cm, iar partea din fata a lui Qubo Trekking a primit un kit de protectie cromat.

    De asemenea, masina dispune de bandouri laterale, menite sa protejeze impotriva eventualelor deteriorari ale caroseriei in conditii offroad, precum si cauciucuri "all-weather" Pirelli P2500.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, noul Qubo Trekking este oferit in doua versiuni, una pe benzina de 1,4 litri 8v si un turbodiesel 1.3 16v Multijet, ambele dezvoltand 75 CP. Propulsorul 1.3 Multijet consuma in medie 4,5 l/100 km si degaja in aer 119 g CO2 per kilometru, in timp ce benzinarul are un consum in ciclu mixt de 6,9 l/100 km si un nivel al emisiilor de 164 g/km.

    Din punct de vedere al sigurantei si al confortului la bord, Fiat Qubo Trekking este dotat standard cu airbag-uri frontale si laterale, sistem de climatizare manual si, optional, interfata Blue&Me. Pretul de pornire pentru acest model este de 16.700 de euro, fara TVA.

    Vizualizari: 2329