rss

FIAT si Magna si-au imbunatatit ofertele

  1. 26/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, GM, Magna, Opel

FIAT si Magna International si-au imbunatatit ofertele pentru preluarea Opel, inaintea unei saptamani cruciale in care se va decide viitorul constructorului german.

FIAT si-a imbunatatit oferta duminica, dupa ce oficialii germani au anuntat ca Magna a oferit un plan mai bun decat rivalii sai. Conform unor surse apropiate discutiilor, si Magna si-a imbunatatit oferta, informeaza Reuters.

Cu toate acestea, Ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat ieri ca cele 3 oferte sunt inca inacceptabile, deorece guvernul ar sustine prea mult risc financiar. Acesta a declarat ca ofertele trebuie imbunatatite considerabil, altfel ramane deschisa posibilitatea ca Opel sa anunte falimentul.

Sergio Marchionne a declarat ca noile sale planuri implica concedierea a cel mult 8% din personalul Opel din Germania, respectiv 2,000 de angajati. In plus, CEO-ul FIAT a declarat ca, desi nu exista garantii, nu vede necesitatea inchiderii unei fabrici Opel din Germania.

Oferta Magna a fost respinsa deoarece prevedea concedierea a 2,500 de angajati din Bochum. Oferta imbunatatita Magna ar include planuri de construire a modelului Ampera in Bochum, oras afectat de inchiderea unei fabrici Nokia anul trecut.

GM a primit pana la sfarsitul lunii sa-si termine reorganizarea si sa decida viitorul Opel, iar saptamana aceasta va fi anuntat candidatul preferat de catre oficialii germani.

Vizualizari: 1057
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »