rss

FIAT se aliaza cu Guangzhou

  1. 20/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, Guangzhou

Dupa ce a format alianta cu Chrysler, iar in prezent este in tratative cu Opel, FIAT cauta un partener si in China. Astfel, constructorul italian intentioneaza sa creeze un joint venture cu Guangzhou Automobile Group in valoare de 630 milioane $, informeaza Bloomberg.

Cele doua companii vor construi o fabrica in orasul Guangzhou, conform unei declaratii postate pe site-ul Ministerului Protectiei Mediului din China. Fabrica va produce 140,000 de masini si 220,000 de motoare anual, incepand cu 2011.

In prezent, FIAT imparte tehnologie cu cel mai profitabil constructor chinez, Guangzhou. Constructorul italian a incheiat in trecut un joint venture cu Nanjing Automobile Group, terminat dupa ce constructorul chinez a fost preluat de SAIC Motor Corp, in 2007.

In incercarea de a deveni al doilea constructor mondial, FIAT s-a aliat cu Chrysler, recent intrat in faliment, si este in tratative cu Opel. In plus, se zvoneste ca FIAT este printre ultimele companii ramase in cursa pentru preluarea Saab, iar ca o noua etapa a creat joint-venture-ul cu Guangzhou.

Vizualizari: 1303