rss

FIAT confirma interesul pentru Opel si pregateste o oferta de 750 de milioane de euro

  1. 04/05/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Alianta, Chrysler, Fiat, Magna International, Opel

Dupa ce alianza dintre Fiat si Chrysler a fost oficializata saptamana trecuta, constructorul italian ia foarte serios in calcul si o posibila tranzactie prin care ar urma sa cumpere si Opel, informatia fiind confirmata de presedintele Grupului Fiat, Sergio Marchionne.

De altfel, Marchionne s-a deplasat la Berlin unde va avea in cursul zilei de astazi o prima runda de negocieri cu reprezentantii Guvernului Germaniei ai cei de la Opel pentru preluarea acestei companii. Desi in prima instanta italienii au negat interesul pentru Opel, Marchionne a dezvaluit intr-un interviu acordat ziarului La Stampa ca "Opel ar fi partenerul perfect pentru Fiat". Pe de alta parte, in disperare de cauza, General Motors se afla in cautarea unei solutii pentru Opel, iar pentru asta incearca sa gaseasca un aliat care sa cumpere un procent insemnat de actiuni pentru a putea beneficia de ajutorul financiar de 3,3 miliarde de euro promis de statul german.

Presedintele Opel, Fritz Henderson, dezvaluise in urma cu cateva zile ca exista sase posibili investitori care sunt interesati sa cumpere Opel, insa a precizat ca "acestia sunt doar jucatori financiari si industriali". In aceste conditii, lupta pentru achizitionarea Opel se va da intre Grupul Fiat si canadienii de la Magna International, italienii pregatind deja o oferta concreta, de 750 de milioane de euro. Armin Schild, membru in comitetul director Opel, a vorbit prima data despre aceasta oferta, care este considerata insa de GM prea mica.

Daca aceasta tranzactie se va incheia, alianza Fiat-Chrysler-Opel ar deveni cel de-al doilea mare grup din industria auto, dupa Toyota.

Vizualizari: 1092
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »