rss

Carrozzeria Bertone intra pe mainile Fiat in acesta saptamana

  1. 01/10/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: carrozzeria bertone, Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    In vremuri de criza, unii pierd si altii castiga. Din tabara cu numarul doi fac parte italienii de la Fiat care se pregatesc sa puna mana pe Carrozzeria Bertone, conform ultimelor zvonuri din presa. Ministrul industriei din Italia a aprobat oferta realizata de Marchionne, iar acum este doar chestiune de zile pana a finaliza achizitia.

    In noua cucerire se vor investi 150 de milioane de euro in urmatorii trei ani. Nu se stie inca ce modele vor fi construite la uzina Bertone, insa CEO-ul Fiat a confirmat ca vor produce masini Chrysler la fabrica din Torino. Conform site-ului oficial, aceasta are o capacitate de productie de 70.000 de vehicule.

    Carrozzeria Bertone a fost infiintata acum 97 de ani si a produs diverse modele, de la Lamborghini Miura la Volkswagen Polo. Bertone a mai construit masini pentru branduri precum Alfa Romeo, Fiat, Opel, Citroen sau BMW.

     Familia Bertone a pierduit in 2009 controlul asupra producatorului de caroserii dupa ce compania a intrat in faliment, insa divizia de design nu a fost afectata si apartine in continuare familiei italiene.

    Vizualizari: 1185