rss

Video: Ford Ka vs. Fiat 500

  1. 30/06/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat 500, Ford Ka, Test Drive

Ford Ka sau Fiat 500? Ne-am incumetat sa raspundem la aceasta intrebare, care n-a fost deloc usoara, punand la incercare cele doua simpatice masinute. Si iata ce am aflat…

De peste 12 de ani, Ford Ka se afla pe o pozitie care-i asigura un rol principal pe scena citadinelor. Producatorii auto declara in unanimitate ca e greu de inlocuit o stea. Cand insa un descendent al familiei se contureaza la orizont, printr-un salt in materie de stil si eleganta, rezultatul este garantat. Pentru a inlocui precedentul model citadin, constructorul nu a ales drumul cel mai dificil, care sa-i garanteze destinatia. A batut frumos la usa lui Fiat pentru a imprumuta platforma lui Panda si 500. Si ca un mic bonus, Ford a fost primit la o uzina poloneza pentru a da contur noii sale progenituri. Cu toate ca modelele impart aceeasi platforma tehnica si aceleasi motoare, noul Ka nu a fost impiedicat sa-si afirme propriul temperament. Ford a fost capabil sa-si dezvolte propriul model, care se indeparteaza destul de mult de versiunea anterioara. Ceea ce am remarcat insa a fost faptul ca masina si-a pastrat rotunjimile din prima generatie, in timp ce a pus in valoare genele noului design Kinetic.

Cand vorbim insa de Fiat 500 vorbim depre istorie, despre un cult, o legenda nascuta din pasiune si dorinta. Citadina a prins viata in corpul unui model la fel de sprinten si vioi ca cel anterior. Dupa aproximativ 50 de ani de la nasterea unui mit, Fiat 500 a ramas aceeasi masina cocheta, mondena si totodata accesibila. Lansarea celebrului site, unde iti puteai configura in cele indraznete moduri 500-le visurilor tale, a fost urmata de 50.000 de comenzi in avans. Si unde mai pui ca designerii au luat in calcul ideile “fanelor” si au pus inima unui Fiat intr-o caroserie apetisanta, caracterizata de o adevarata putere de seductie. Simbol al reusitei constructorului italian, Fiat 500 a produs un efect incontestabil in drumul sau catre cea de-a 50-a aniversare, flirtand cu orice domnisoara ii aparea in cale, mai ceva ca un Ferrari Enzo.

Pentru mai multe informatii, dati click aici.

Vizualizari: 2115
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »