rss

Viitorul Dodge Charger: primele detalii

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: Dodge
  3. Tags: Charger, Chrysler, Detroit, Dodge, Hemi
    Vezi toate fotografiile (1)

    Spre finalul anului viitor vom face cunostinta cu un nou Dodge Charger, masina anuntata de ceva vreme in cadrul prezentarii planului de innoire a produselor Chrysler, valabil pe cinci ani.

    Prototipurile sedanului din Detroit efectueaza deja obisnuitele teste de strada, pe masura ce apropierea de momentul debutului este sinonima cu aflarea a din ce in ce mai multe secrete...

    Spre exemplu, multi pariaza deja pe un design care, desi va pastra o oarecare suma de elemente retro, va fi, per ansamblu, sensibil mai modern decat al masinii actuale.

    De asemenea, interiorul va marca un salt important in ceea ce priveste aspectul general si calitatea materialelor, aceasta fiind o promisiune facuta chiar de catre seful cel mare de la Dodge, Ralph Gilles.

    Insa cea mai importanta revolutie se va petrece sub capota, acolo unde Charger ar putea renunta la unul dintre motoarele V8 in favoarea unui V6 supraalimentat. Este vorba despre celebrul Hemi de 5,7 litri care, din cate se pare, va ceda locul mai modernului Pentastar; totodata, acesa din urma va echipa, in varianta aspirata, si versiunea de baza a masinii.

    Asta nu inseamna, pe de alta parte, ca viitorul Charger va putea fi acuzat de impotenta: in definitiv, top-modelul SRT8 va fi animat de un V8 Hemi de 6,4 litri, capabil de cel putin 450 CP.

    Iar daca si aceasta cifra este prea mica, orice tuner de Doamne-ajuta din Statele Unite va fi bucuros sa suplimenteze herghelia cu inca 200-300 CP, astfel incat nimeni sa nu mai aiba nimic de obiectat. OK, poate doar ecologistii...

    Vizualizari: 1376
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »