rss

Dodge Challenger de la SpeedFactory

  1. 28/10/2009
  2. Categoria: Dodge
  3. Tags: BBS, Challenger, Dodge, Mopar, SpeedFactory
    Vezi toate fotografiile (2)

    Singura regula care guverneaza asupra unui eveniment precum SEMA este... ca nu exista reguli, astfel incat nu ai ce cauta la un asemenea eveniment daca singurul lucru la care te poti gandi atunci cand auzi mormaitul unui V8 este numarul de centimetri cu care a scazut calota glaciara.

    Iar daca tot trebuie sa vorbim despre exces, ce-ati zice sa aducem in discutie un Dodge Challenger cu motor V8 de 700 CP?

    Creatie a specialistilor de la SpeedFactory, impresionantul muscle-car are sub capota o versiune alezata a unui agregat Mopar de 6,1 litri, ajunsa la o capacitate totala de 7,2 litri.

    Ca si cum marirea cilindreei nu ar fi fost suficienta, tunerul din Atlanta a instalat si un sistem de supraalimentare cu compresor mecanic, puterea de 700 de cai fiind obtinuta chiar si in conditiile in care masina este alimentata cu benzina mai slaba (cifra octanica 91).

    Challenger SpeedFactory isi anunta potentialul distructiv precum o ciuperca otravitoare, lipind pe retine un body-kit amenintator, o capota din fibra de carbon, un set de jante BBS de 20 de inch, un sistem de franare Brembo cu discuri de 381 mm si, nu in ultimul rand, o nuanta deschisa de rosu aleasa pentru acoperirea caroseriei. Probabil, e ceva mai "letal" decat o ciuperca...

    Vizualizari: 1271