rss

Fabrica de zvonuri: Dodge Avenger primeste tractiune spate?

  1. 23/07/2009
  2. Categoria: Dodge
  3. Tags: Avenger, Chrysler, Dodge, platforma tehnica, Tractiune spate
    Vezi toate fotografiile (1)

    De la prezentarea din 1995 incoace, Dodge Avenger a impartit intotdeauna platforma cu Chrysler Sebring, dar aceasta situatie s-ar putea schimba. In incercarea de a se reinventa, Dodge analizeaza posibilitatea adoptarii tractiunii spate, prin preluarea platformei folosite si de Challenger.

    Zvonuri in acest sens au mai fost, dar ele spuneau ca ambele masini vor primi tractiune spate, in timp ce noile informatii sugereaza ca Sebring va ramane cu tractiune fata, urmand ca Avenger sa fie in mod clar “geamanul” cu valente sportive.

    Miscarea are si un substrat economic: cand cele trei marci vor fi vandute in aceleasi saloane auto (pentru reducerea costurilor), Avenger si Sebring nu se vor canibaliza, din moment ce vor tinti in mod clar clienti diferiti. Iar ca acelasi lucru sa fie evitat si pe verticala, Avenger va primi doar motoare cu 4 sau 6 cilindri, V8-urile fiind destinate doar fratilor mai mari.

    Daca producatorul din Detroit va opera schimbul de platforma, e foarte probabil ca viitorul Avenger sa fie produs in aceeasi fabrica cu Challenger, Charger si 300C (Ontario, Canada).

    O decizie finala va fi luata in lunile care urmeaza din moment ce generatiile actuale sunt programate sa iasa din productie spre sfarsitul anului viitor.

    Vizualizari: 2348