rss

Chinezii de la Great Wall ar putea ameninta succesul Dacia

  1. 22/02/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Great Wall
    Vezi toate fotografiile (1)

    Great Wall Motors a demarat productia la prima sa fabrica din Europa, situata in centrul Bulgariei. In gama de modele a chinezilor se numara si Voleex, un rival care ar putea da reale batai de cap Loganului produs de Dacia.

    Estimat la un pret de numai 6.400 de euro, Voleex C30 va fi produs la uzina din localitatea Bahovita (situata la cativa kilometri de orasul Loveci, Bulgaria), alaturi de alte autovehicule precum Steed 5 (camioneta) si Hover H5 (autovehicul de teren, 4x4).

    Compacta masoara 3,8 metri in lungime, 1,7 metri in latime si are o inaltime de 1,5 metri. Desi nu au fost inca dezvaluite informatiile oficiale, se pare ca propunerea chinezilor beneficiaza de un motor cu un consum de numai 4,5 litri/100 km.

    Citeste si Dacia Duster: Cel mai slab punctaj la testele Euro NCAP din 2011

    Astfel, Voleex C30 se anunta a fi un model cu dotari similare cu cele regasite pe Logan si un pret mai mic decat cel stabilit de Dacia. De partea cealalta, producatorul roman va plusa la capitolul spatiozitate, cu un portbagaj mult mai generos decat propunerea chinezilor.

    Initial autoturismul celor de la Great Wall va fi lansat pe pietele din Bulgaria, Macedonia, Albania, Montenegro si Serbia. Ulterior, chinezii vor ataca si Romania.

    La fabrica din Bulgaria vor fi produse anumai 50.000 de autovehicule, in urma unei investitii de 97 milioane de euro, care ar putea ajunge la 300 milioane de euro, daca operatiunile vor avea succes.

    Vizualizari: 7210