rss

Dacia Duster: Cel mai slab punctaj la testele Euro NCAP din 2011

  1. 02/02/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster, Ford focus, leaf
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia Duster ocupa ultima pozitie intr-un top al celor mai sigure autoturisme testate de Euro NCAP anul trecut. La polul opus, una dintre cele mai sigure masini in segmentul sau este Ford Focus.

    In 2011, Programul European de Evaluare a Noilor Autoturisme a testat 53 de modele noi lansate pe pietele europene, inclusiv modele electrice disponibile la vanzare. Dintre acestea, 11 masini au primit 4 stele.

    De partea cealalta, Dacia Duster a fost punctat cu 3 stele, cel mai slab scor din lista, cu un nivel de siguranta al adultilor de 74% si al copiilor de 78%. Rezultatul obtinut face din SUV-ul autohton cea mai nesigura masina care a debutat anul precedent. In schimb Dacia Duster este SUV-ul cu cel mai bun pret din piata, fapt apreciat de clienti si confirmat de cifrele de vanzari. Cu 7 252 de inmatriculari, Dacia Duster este al doilea model cel mai vandut din Romania, dupa Logan, si lider de necontestat al segmentului 4X4. Versiunea varf de gama, Laureate, a fost preferata de 95% din clienti. Dacia Duster se bucura de un succes remarcabil la export, unde au fost vandute pana acum aproape 230 000 de unitati. La capitolul siguranta se vor face adaugiri, in viitorul nu prea indepartat.

    Cele mai sigure masini, tinand cont de segmentul din care fac parte, cu un punctaj maxim de 5 stele, sunt: Audi Q3 (categoria "mini off-road 4×4"), Chevrolet Aveo (categoria "supermini"), Ford Focus (categoria "mini-familie"), Mercedes B-Klasse (categoria "mini monovolum") si Volvo V60 ("familie mare").

    Ford Ranger a fost singurul pick-up testat de Euro NCAP in 2011 si totodata cel mai sigur supus testelor vreodata, inregistrand un scor impresionant la capitolul siguranta pietonilor.

    Nissan Leaf si Opel Ampera au primit cinci stele, demonstrand ca si un autovehicul electric poate oferi siguranta pasagerilor sai.


    Vizualizari: 4237
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »