rss

Oficial: Citroen a lansat noul DS5

  1. 18/04/2011
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: Citroen, DS5, Shanghai
    Vezi toate fotografiile (6)

    Citroen a lansat noul model premium DS5 in premiera mondiala la Salonul Auto de la Shanghai. Fanii europeni nu au fost neglijati, acestia putand urmari in direct debutul ultimului sosit in gama DS. Autoturismul va fi lansat pe piata spre sfarsitul anului 2011.

    La nivel de design, noul Citroen DS5 are la baza conceptul C-SportLounge, lansat de francezi in anul 2005. Partea frontala bine definita identifica imediat modelul DS5 ca parte a familiei DS prin priza de aer supradimensionata, prin grila cromata de dimensiuni mari ce adaposteste Chevronul deasupra caruia sa afla emblema liniei DS, o imagine bine definita, subliniata de semnatura luminoasa cu LED-uri.

    Noul model masoara 4,52 m in lungime, 1,85 m in latime, avand o caroserie aerodinamica, compacta.  Bagajele dispun de un spatiu de depozitare de pana la 465 litri. Habitaclul poate gazdui cinci pasageri.

    DS5 este echipat cu cele mai inovatoare tehnologii Citroën, incluzand sistemul de control inteligent al tractiunii, un sistem video de avertizare la schimbarea involuntara a benzii de rulare si un sistem automat de schimbare a intentisatii farurilor in functie de trafic.

    Noul DS5 este dotat si cu Citroën eTouch, un sistem de siguranta disponibil in majoritatea tarilor in care se va lansa, ce include apel localizat de urgenta si apel de asistenta.

    Cel mai nou produs premium dezvoltat de francezi utilizeaza tehnologia HYbrid4, un tren de rulare full-hybrid ce combina performana unui motor diesel HDi cu eficienta unui motor electric. Sistemul este format dintr-un motor diesel de 2.0 litri si 163 CV si o unitate electrica de 37 CP. Modelul beneficiaza de tractiune integrala.

    Vizualizari: 1938