rss

Cum sa stabilesti un pret pentru masina ta

  1. 09/07/2010
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: masina de vanzare, , pret,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Oricine a incercat vreodata sa vanda o masina stie cat de multa bataie de cap iti poate da acest proces. Sa vinzi o masina catre o alta persoana presupune timp si energie, uneori mai mult decat merita - mai ales dacă aveti putina experienta in astfel de chestiuni.

    Stabilirea pretului, de exemplu, este unul dintre cele mai dificile lucruri. Dificultatea este accentuata si de faptul ca multi oameni presupun, in mod firesc, ca vehiculele lor au o valoare mai mare decat pot aştepta in mod rezonabil de la un cumparator privat. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa puneti din start un pret prea mic, intrucat oricum veti ajunge la negocieri.

    Iata cateva sugestii pe care le puteti utiliza atunci cand doriti sa dati un pret de vanzare masinii voastre.

     

    Asteptari rezonabile

    Mai intai de toate, e bine sa fiti rezonabili in asteptarile pe care le aveti de la vanzarea masinii. Amintiţi-va ca sentimentele personale cantaresc mai putin in determinarea valorii reale a acesteia – aici este vorba de suma pe care altcineva este dispus sa o plateasca pentru automobil. Cel mai bun mod de a va da un set de asteptari corecte este de a verifica bine masina inainte de vanzare. Aceasta presupune, printre altele, sa va uitati la autovehicule similare pe site-urile dedicate vanzarilor de masini second-hand pentru a vedea ce preturi au autovehiculele care corespund celui pe care doriti sa il vindeti. Este bine sa aveti in gand ca există mii de cumparatori, care cauta aceeasi masina, si daca vad ca pretul vostru este mai mare decat al altor masini similare, atunci va va fi mai greu sa ii convingeti s-o aleaga pe a voastra.

     

    Starea masinii

    Iti recomandam sa iti evaluezi masina pentru a determina starea generala a acesteia. Exista anumite defecte vizibile la caroserie care necesita o vizita la service? A suferit interiorul din cauza neglijentei , iar rezultatele se vad la pernele scaunelor, covorase sau alte elemente ale masinii care trebuie sa fie inlocuite? Dincolo de aspectul exterior, trebuie luate in considerare si alte aspecte, precum kilometrajul si starea generala a motorului. Trebuie sa ajustezi pretul in functie de toti acesti factori, daca vrei sa obtii o oferta rezonabila.

     

    Tintiti sus, dar lasati loc de negociere

    Ar fi bine totusi sa “umflati” un pic pretul, pentru a exista apoi loc pentru negociere. Majoritatea cumparatorilor vor incerca sa reduca atat cat pot pretul cerut, asa ca puteti adauga cateva sute de euro la preţul total, mai ales daca masina este ca noua, pentru ca apoi cumparatorul sa fie incantat de reducerea pe care i-o acordati. Veti putea primi astfel suma pe care o doreati initial, lasand cumparatorul sa simta ca a invins in procesul de negociere!

     

    Rabdarea, la loc de cinste

    Odata ce ati stabilit pretul, pregatiti-va sa fiti rabdatori. Vanzarea unei masini catre o persoana particulara este adesea o chestiune de asteptare. Daca totusi va grabiti si aveti nevoie urgenta de bani, poate doriti sa luati in considerare reducerea pretului si eventual trecerea anuntului la “cea mai buna oferta”. Daca, totusi, ati acordat un pret corect si v-ati promovat anuntul prin diverse mijloace, rabdarea va va rasplati cu o oferta apropiata nevoilor dvs.

    Vizualizari: 6769
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »