rss

Conceptul Citroen Metropolis va da nastere limuzinei DS9

  1. 27/10/2010
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: citroen metropolis, DS, ds9
    Vezi toate fotografiile (1)

    Citroen planuieste sa isi extinda gama premium DS prin lansarea unei limuzine destinate in principal pietei din China. Modelul de lux se va numi DS9 si va avea ca punct de pornire atractivul concept Metropolis.

    Viitorul Citroen DS9 va fi varf de gama si va fi construit de partenerii chinezi ai grupului PSA, Changan Automobile Group China. Luxosul sedan va duce batalii cu modele din gamele renumitilor BMW, Audi si Mercedes-Benz.

    Prototipul Citroen Metropolis are la baza aceeasi platforma cu C6 si Peugeot 508. Modelul are o lungime de 5.3 metri si o latime de 2.0 metri, in timp ce inaltimea acestuia este de numai 1.4 metri. Daca latimea si lungimea modelului impun respect in clasa limuzinelor de lux, inaltimea redusa asigura o sportivitate agresiva.

    Conceptul este pus in miscare de un sistem de propulsie hibrida, care este asigurata de un motor V6 de 272 CP si 375 Nm, si un motor electric ce poate furniza maximum 95 CP. Mai mult decat atat, puterea maxima ajunge la 460 CP datorita functiei "overboost", similar cu puterea unui motor V8 de 4.0 litri.

    In privinta versiunii de serie DS9, Oficialii Citroen au declarat ca modelul comercializat in China ar putea sa fie echipat exclusiv cu un motor cu ardere interna.

    Vizualizari: 2812